Skip to content

Oranžno vino – nekaj novega

Quick links
Simona Sovič
Published: June 14, 2019
Degustacija vina Pridružite se nam na degustaciji vina v Ljubljani ali degustaciji vina na Bledu, kjer boste lahko poskusili nekaj najboljših slovenskih vin v 300-let stari vinski kleti. Veš, da si v deželi ljubiteljev vin, ko odkriješ, da je slovenska državna himna pravzaprav zdravica. Narod, ki je tako navdušen nad svojim vinom, mora biti v tej smeri izobražen in kar se da veliko vedeti o dobrem vinu. Okusili boste sedem odličnih slovenskih vin iz različnih regij in na tej poti izvedeli veliko zanimivih vinskih dejstev. Ponudili vam bodo okusne predjedi, naš strokovnjak za vino pa vam bo povedal vse, kar je mogoče vedeti o slovenskem vinu iz različnih vinskih regij, skupaj z zanimivimi vinskimi zgodbami in dejstvi. Med vini, ki so na degustaciji predstavljena, je postreženo tudi oranžno vino. Čeprav to ni nov izum, oranžno vino postaja zelo priljubljeno med ljubitelji vina. Pravzaprav je belo vino, ki se proizvaja po postopku za rdeča vina. Ima poseben in nepričakovan okus in je popoln s slastnimi predjedmi, katere so postrežene kot “food pairing”. Vedno znova želijo ljubitelji vina poskusiti kaj novega, drugačnega, in bolj drugačno od oranžnega ne gre! S to interaktivno degustacijo bomo poskrbeli, da se boste zabavali z igranjem in izzivi. Na koncu boste dobili potrdilo za veleposlanika slovenskih vin, zaradi česar boste uradno upravičeni do kozarca vina na dan, brez krivde. Na zdravje! Kje se boste razvajali: http://old.winetastingljubljana.com/ https://winetastingbled.com/  
About the author
Simona Sovič
Wine & Food Enthusiast. Always ready to explore new places & wines :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Other blog posts

The Best Wine Bottles Selection for Wine Tasting Rookies

Are you a little nervous to experience your first wine tasting event? Don’t be — These are the best wines to try and warm up your palate as a beginner.

2 min read
Read more →

The best things to do and places to visit in Ljubljana

Before an evening full of wine, spend your day exploring Ljubljana and all of its must-see places and exciting thing to do.

2 min read
Read more →

Study French and Taste Wines with France Langue !

If you want to know more about the world of wines, knowing some French is a must. Learn it together with France Langue!

2 min read
Read more →
A one-of-a-kind Wine Tasting experience in the centre of Slovenia’s vibrant capital
© Copyright by Wine Tasting Ljubljana
Part of Slovenia Discovery brand.